maanantai 5. syyskuuta 2016

Uusia tuulia syksylle

Kesä oli täällä aika vauhdikasta aikaa, koska mulla oli tosi epäsäännöllisesti töitä perheen kanssa. Ne oli myös reissuissa heinäkuussa muutaman pitkän viikonlopun ja lähti Eurooppaan elokuun ajaksi. Nyt syksyn saapuessa ja koulujen alkaessa mun rytmi tulee "vähän" muuttumaan ja säännöllisemmäksi. Perheen kanssa työskentelen maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Päiväohjelma on viedä Lucia kouluun ja viettää enemmän aikaa Gian kanssa koulupäivän aikana. Lucian koulupäivät on n. 9-15, joten tämä aika menee Gian kanssa ja kotihommia hoitaessa. Tämän lisäksi Gia aloittaa esikoulun, mutta päivät ei ole vielä ihan satavarmat. Mitä luultavimmin tiistaisin ja keskiviikkoisin vien ja haen Giaa esikouluun, missä hän viettää 2-3 tunnin päiviä.

Tämän lisäksi päätin hakea extraduunia heti kotiuduttuani Miamista. Kyseinen matka vei suuren osan mun koko vuodelle suunnittelemasta matkakassasta, joten heti seuraavana päivänä reissusta kotiuduttuani aloin lähettelemään työhakemuksia osa-aikaisiin paikkoihin, haha! Jostain kumman syystä mulla pälkähti päähän Marimekko, jonka ohi olin kerran keskustassa kulkenut. Löysin heidän nettisivunsa ja sieltä myös sähköpostiosoitteen. Ajattelin, että en häviä mitään, jos laitan heille sähköpostia ja tarjoudun tekemään tarvittaessa muutaman extratunnin silloin tällöin. Kahden päivän päästä sain viestiini vastauksen, jossa Store Manager kertoi välittäneensä viestin Vancouverin Marimekon omistajalle. Tästä seuraavana päivänä omistaja kutsui mut haastatteluun, joka olisi jo heti seuraavana päivänä kyseisen sähköpostiviestin vastaanotettuani.

Asiat eteni tosi nopeasti ja haastattelun jälkeen kului viikko ja kuulin, että he haluavat mut osaksi Marimekon tiimiä. Kyseinen Marimekko on ainoa Kanadassa ja he tekevät kaiken "talon sisällä" heidän kaupan tiloistaan käsin. Alan tekemään Marimekolla kolmen päivän viikkoa (joten kokonaisuudessaan 6-päivän työviikot tulee olemaan mun arkea) ja hommiin sisältyy myyntiä, somemarkkinointia, verkkokaupan ylläpitoa... Kaikkea mahdollista! Oon niin onnellinen kyseisestä duunista ja mahdollisuudesta. Tein jo ensimmäisen vuoron liikkeessä ja pääsin malliksi esittelemään uutta syysmallistoa meidän iInstagram-tilille. Basic ensimmäinen työpäivä... En malta odottaa seuraavia!! :) Kaikki jo tapaamani työntekijät on myös ihan älyttömän mukavia ja auttavaisia. Ja pääsinpähän ensimmäisenä päivänä puhumaan myös suomea, kun asiakkaaksi tuli Vancouverissa 30 vuotta asunut suomalainen nainen! 

Suunnitelmanahan oli tosiaan tulla tänne Kanadaan rentoutumaan ja matkustelemaan, mutta tällä hetkellä mulla on kolme duunia. Esimerkiksi tällä viikolla työskentelen omalle host -perheelle, yhdelle toiselle perheelle lastenvahtina, sekä Marimekolle.

Mitenkähän tässä näin kävi? Oon tullut vissiin isiin, enkä osaa olla yhtään paikallaan...

<3: Rosalina

2 kommenttia: